Wat is een vibrator? Voor sommige mensen logisch, maar niet iedereen weet precies wat het is. In dit artikel staat beschreven hoe de vibrator werkt, en wat het precies is.

dildoEen vibrator is een apparaat met daarin een accu of batterijen. Dit apparaat heeft een tril component van binnen zitten. Dit zorgt er voor dat de vibrator gaat trillen. Dit voorwerp wordt gebruikt voor het stimuleren van de clitoris. Maar ook wordt het gebruikt voor genot door het voorwerp op en neer te bewegen in de vagina. Een leuk weetje, er worden in Nederland per jaar meer dan 1 miljoen dildo’s, vibrators en overige seksspeeltjes verkocht.

De geschiedenis van de vibrator

De dildo werd al ver in het verleden gebruikt. De vibrator is er (pas) 100 jaar. Dit was rond 1900. Toen der tijd werd het vooral gebruikt voor medische redenen. Dit om psychische klachten te voorkomen en te genezen. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt om stress tegen te gaan. De vibrator is pas 60 jaar later gebruikt als seks speeltje. Tegenwoordig is deze niet meer weg te denken in het seks assortiment.

Een stukje over de techniek

Een vibrator is een dildo, maar dan eentje die trilt. De trillingen worden opgewerkt door een trilcomponent in de vibrator. Dit is meestal een trilmotor die binnen in is bevestigd. Doordat er een gewichtje snel om een as heen draait gaat het apparaat trillen. Dit wordt zo ook in telefoons gebruikt. Daarin zit het zelfde soort tril element maar dan meestal wat kleiner en minder krachtig. De meeste modellen hebben batterijen, maar er zijn ook modellen die je in het stopcontact stopt.

En waarom wordt de dildo gebruikt?

De vibrator wordt gebruikt voor zowel mannen als vrouwen. Dit voor het genot. Bij mannen kan het de prostaat stimuleren. Ook wordt het medisch voor mannen aanbevolen wanneer ze moeite hebben met klaar komen. Door het stimuleren van de prostaat, kan het klaar komen worden verbeterd. Bij vrouwen wordt het vooral als genot gebruikt. Omdat veel vrouwen niet klaar komen tijdens een normale seks partij wordt een vibrator gebruikt om aan dit genot te voldoen.

Start typing and press Enter to search